vrouwenwerken.nl nieuwsbrief verstuurd op 29 Mei 2007
Beste Abonnee,

Voor deze nieuwsbrief heb je je bij mij geabonneerd of je krijgt hem aangeboden door mij. Als je iemand anders wilt aanmelden voor een gratis abonnement, klik dan hier.

In deze nieuwsbrief vind je:

 • Vrouwen werken ...met hun talenten: 5 tips voor het ontwikkelen van je talenten.
 • Wat een ander vindt van het coachingsprogramma
 • Coachingsprogramma: Hoe wordt je gelukkiger en succesvoller in je werk?
 • Workshop “Volg je hart in je werk” op donderdag 21 juni 2007
Vrouwen werken .....met hun talenten?
Wat is geluk eigenlijk? Wanneer ben je gelukkig in je werk? En wanneer ben je succesvol? Wat een veelgebruikte woorden. Daardoor worden het nietszeggende termen. Vaak letten we op wat de buitenwereld onder geluk en succes verstaat. Dan gelden dingen als opleiding, een mooi CV, een goed salaris, huis, auto, vaste baan, veel verantwoordelijkheden, een gezin,.....
Terwijl het er juist omgaat wat jou zelf gelukkig doet voelen en wat je zelf als een persoonlijk succes ervaart. Wat is de persoonlijke betekenis van geluk en succes voor jou?

Volgens mij wordt je gelukkiger en succesvoller in je werk als je je eigen talenten goed ontwikkelt en gebruikt. Dit betekent het voor mij:

Ik ben gelukkig in mijn werk als ik mijn talenten kan ontplooien én als ik mijn werk kan combineren met mijn gezin. Succes betekent voor mij dat ik vrouwen kan helpen hun talenten te ontwikkelen. En dat ik daarmee een bijdrage lever aan ons gezinsinkomen en investeer in mijn eigen toekomst.

Zo, dat klinkt resoluut. Maar dat is wel eens anders geweest. Vroeger dacht ik dat ik alleen succesvol kon zijn als goedbetaalde manager. En misschien was dat toen ook wel goed. Toen paste dat bij me, in die levensfase.

5 tips voor jou om jouw talenten te ontwikkelen

 • Wees je bewust van je eigen talenten en kwaliteiten. Het zijn er vaak meer dan je denkt. Soms heb je goed ontwikkelde talenten die zichtbaar zijn voor de buitenwereld (“zij kan zo goed dingen organiseren”). Terwijl andere minder zichtbare talenten (bijvoorbeeld goed verhalen kunnen schrijven) je veel gelukkiger kunnen maken.

 • Zorg dat je daarnaast goed inzicht hebt in je eigen valkuilen en grenzen.
  Weet wat niet goed voor je is en wat niet bij jou past. Weet wat je niet wil en niet kan.

 • Wees je bewust van je levensfase en de haalbaarheid van de doelen die je stelt. Een twintiger die net carriëre opbouwt heeft andere mogelijkheden dan een dertiger die werk combineert met kinderen. Een veertiger die herintreedt, kijkt er anders tegen aan dan een vijftiger die verdieping zoekt. Bijvoorbeeld.

 • Bepaal welke loopbaanwaarden op dit moment belangrijk voor jou zijn. Bijvoorbeeld: met wat voor collega’s werk ik het liefste samen? Hoe wil ik dat mijn werkomstandigheden zijn? Wil ik een werkgever hebben of begin ik liever voor mezelf? Dat soort vragen zeggen iets over het werk dat het beste bij je past en waar jouw talenten tot bloei kunnen komen.

 • Zorg dat je je talenten goed kunt benoemen, zodanig dat een ander begrijpt wat je bedoelt. En spreek ze regelmatig uit. Dan spreken andere mensen jou aan op dat waar jij goed in bent. En dat geeft jou de kans om succes te boeken en je gelukkiger te voelen.
Wat een ander vindt van het coachingsprogramma:
Een cliënte zei laatst: “Het is ontzettend fijn om uit te gaan van wat ik goed kan en wat me goed ligt. Eigenlijk heb ik meer talenten dan ik gedacht had...het blijft gek om dit over mezelf te zeggen, maar het voelt goed. Ik vond coaching in het begin eigenlijk erg overdreven voor mij, maar nu ben ik blij dat ik bij je ben geweest. Ik zou het iedereen aanraden om zichzelf eens te laten coachen!
- Marieke Bakker(42 jaar), 14 mei 2007
Coachingsprogramma: Hoe wordt je gelukkiger en succesvoller in je werk?

Met het programma: “Hoe wordt je gelukkiger en succesvoller in je werk?” krijg je
je “hartewensen”, talenten, kwaliteiten, valkuilen en grenzen goed in beeld.
Het programma bestaat uit 7 gesprekken. Verder krijg je onder andere veel oefeningen om zelf te doen, waardoor je zelfinzicht wordt vergroot.

Het resultaat is:

 • meer zelfvertrouwen,
 • een eigen actieplan voor je werk of voor nieuw werk,
 • een beter gevoel over jezelf
 • en je kan jezelf beter “neerzetten en verkopen”.

Maak nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek
Voor meer informatie bel of mail met Verhoog Consult:

071-3624788 en info@verhoogconsult.nl Kijk ook op de website: www.vrouwenwerken.nl

Workshop “Volg je hart in je werk”  

Een 1-daagse workshop op donderdag 21 juni 2007

 • “Ik moet mij gedragen als een man, anders haal ik nooit de top”
 • “Ik moet full-time werken, anders tel ik niet meer mee.”
 • “Ik moet mijn kinderen helemaal zelf verzorgen, pas dan ben ik een goede moeder”

Heb jij ook wel eens die gedachten? Of belemmeren andere overtuigingen jou in je werk en je leven? Dan is deze workshop iets voor jou.

Meedoen aan de workshop kan je het volgende opleveren:

 • je krijgt meer plezier in je werk
 • je wordt creatiever
 • je straalt zelfvertrouwen en zelfbewustzijn uit

Praktische informatie:
De workshop wordt gehouden bij Verhoog Consult door Francine Derks en Wenda Verhoog. Voor meer informatie over ons en de workshop, klik hier.

Verhoog Consult is gevestigd in een oude monumentale boerderij in Noordwijk-binnen, vlakbij bossen en strand. Voor routebeschrijving, klik hier.

Datum: Donderdag 21 juni 2007
De dag start om 9.30 uur en eindigt om 17.00 uur.
De workshop kost 179,- euro. Lunch is inbegrepen.

Let op: als je je opgeeft vóór 5 juni, betaal je slechts 139,- euro

Je kunt bellen of mailen met Verhoog Consult: 071-3624788 of info@verhoogconsult.nl  

Informatie over vrouwenwerken.nl  

Vrouwenwerken.nl is de nieuwsbrief en site van Verhoog Consult, bureau voor loopbaanbegeleiding, coaching, advies en training.

Oprichtster: Wenda Verhoog-Flier.
Meer informatie over haar en haar diensten: www.vrouwenwerken.nl.

Er staat informatie in de nieuwsbrieven over de dienstverlening van Verhoog Consult. Tussen de tweemaandelijkse nieuwsbrieven kun je informatie ontvangen over coaching, workshops of andere aanbiedingen.

Nr. 2 Jaargang 2007