vrouwenwerken.nl nieuwsbrief verstuurd op 9 Oktober 2007
Beste Abonnee,

Voor deze nieuwsbrief heb je je bij mij geabonneerd of je krijgt hem aangeboden door mij. Wil je iemand anders deze nieuwsbrief laten zien? Klik dan hier.
 
In deze nieuwsbrief vind je:

 • Vrouwen vragen minder snel om hulp dan mannen?
 • Verhoog Consult staat in de Marie Claire van oktober 2007! In het artikel:
  Het moet wel leuk blijven! 7 (goede) redenen om van baan te veranderen.
 • Informatie over vrouwenwerken.nl en Verhoog Consult
 • Afspraak maken of reageren?

Verhoog Consult heeft een vernieuwde website: www.vrouwenwerken.nl. Met 3 coachingstrajecten die op maat kunnen worden gemaakt. Bijvoorbeeld:
Hoe doe je wat echt bij je past? Klik voor informatie hier.

En is het zo dat vrouwen minder snel om hulp vragen dan mannen? Misschien niet in elke situatie. Maar vaak wel als het hun werk en doorgroeimogelijkheden betreft. Ik hoor die geluiden meer en herken het bij mezelf......lees verder hieronder.

Hartelijke groeten,

Verhoog Consult
071-3624788

Vrouwen vragen minder snel om hulp dan mannen?
Een P&O manager vertelde me dat binnen haar organisatie meer mannen dan vrouwen om een coach vragen. Veel mannen blijken inderdaad makkelijker hulp in te schakelen bij hun werk. Hoe hoger ze in de organisatie komen, hoe makkelijker ze dat doen. Waarom is dat zo?
Accepteren de meeste mannen soms makkelijker het feit dat je niet alles zelf hoeft te bedenken? Willen wij vaak alles graag zelf doen? Vinden wij het moeilijk om hulp te vragen bij ons werk? Denken we dat het te duur is? Of hebben we er gewoon de tijd niet voor. Want ja, we hebben het al zo druk......

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat een goede coach je juist ontzettend kan helpen. Vooral toen ik vastliep in mijn werk en verder wilde, maar niet wist hoe. Ook nu ik mijn eigen bureau heb, heb ik soms vragen, waarbij andere coaches mij goed kunnen helpen. Alleen al door naar me te luisteren en de juiste vragen te stellen. En ik merk het zelfde effect bij mijn cliënten. Een goede coach helpt je de dingen (in je werk) op je eigen manier te doen. Op een manier die bij je past, waardoor je in je kracht komt te staan. Coaching helpt je om om te gaan met energievretende problemen. Het schept tijd, ruimte en rust in je hoofd en hart. Aan een goed coachingstraject heb je de rest van je leven iets.

Het wordt tijd dat we dat, net zoals veel mannen, gaan inzien. Om hulp vragen is juist heel slim. Het kan je verder op je eigen weg brengen in je huidige baan of naar een nieuwe baan.
Het moet wel leuk blijven!
7 (goede!) redenen om van baan te veranderen.
Journalist Annemarie van Groezen maakte een reportage met deze titel voor het tijdschrift Marie Claire van oktober.Verhoog Consult staat er in. 

In haar reportage worden de volgende redenen toegelicht:

 1. Je voelt je niet gewaardeerd
 2. Je bent uit je functie gegroeid
 3. Je baan past niet meer bij je privésituatie
 4. De bedrijfscultuur past niet (meer) bij je
 5. Je collega’s accepteren je niet
 6. Je kunt de werkdruk niet aan
 7. Je bent ineens de baas geworden

Zij interviewde o.a. Wenda Verhoog:

Goed zelfonderzoek is nodig om niet van baan naar baan te blijven hoppen.Want daar hoef je niet per se gelukkiger van te worden. Net zo min als een hogere functie kiezen omdat dat nu eenmaal in de lijn der verwachtingen ligt....”

Ben je bewust van je kwaliteiten, je grenzen en je valkuilen, en volg je gevoel bij de stappen die je maakt. Als je twijfelt, vraag dan om advies.”

Informatie over vrouwenwerken.nl en Verhoog Consult

Vrouwenwerken.nl is de nieuwsbrief en site van Verhoog Consult, bureau voor loopbaanbegeleiding, coaching, advies en training.

Er zijn 3 coachingstrajecten die op maat kunnen worden gemaakt: zie coaching op de website.

Voor meer informatie en tips kun je terecht in het archief van nieuwsbrieven op de website: vrouwenwerken.nl
Log in met je e-mail adres en je kunt de vorige nieuwsbrieven vinden.

Een afspraak maken?
Wist je al dat het eerste consult (kennismakingsgesprek) helemaal gratis en vrijblijvend is?

Maak een afspraak voor een gratis gesprek bij Verhoog Consult om te kijken hoe coaching jou (verder) kan helpen. Daar kun je de rest van je leven plezier van hebben.

Voor meer informatie bel of mail met Verhoog Consult: 071-3624788 en info@verhoogconsult.nl of kijk op www.vrouwenwerken.nl

NIEUW: COACHING OP ZATERDAG!

Reageren?

Wil je reageren? Leuk! Bel of mail 071-3624788, info@verhoogconsult.nl

Je ontvangt natuurlijk altijd een antwoord op je (voice)mail.
Bij geen reactie, graag nog eens mailen!
Nr. 5 Jaargang 2007