vrouwenwerken.nl nieuwsbrief verstuurd op 4 september 2007
Beste Abonnee,

Door rust ontstaat creativiteit bij mij. Waarom eigenlijk? Omdat ik dan de verplichtingen en alledaagse drukte los kan laten. En dan krijg ik met vlagen weer dat opborrelende gevoel van: oh dit is het....dat vind ik leuk....zo gaat het vanzelf...dit ga ik doen, of loslaten, of zo ga ik het zeggen, want dit voelt goed.

Werkt het voor jou ook zo? Of heb jij andere manieren om die inspiratie te voelen? Dat kan. Belangrijk is dat je gedachten tot rust komen.
En hoe hou je dat gevoel vervolgens vast? Hoe doe je wat je echt zelf wilt? Wat bij je past? Dat is volgens mij levenskunst. Hieronder vind je een kort artikel met adviezen en tips: “levenskunst en je werk”.

In de Carp stond laatst: 80% van de mensen maakt een enorme stap in zijn/ haar persoonlijke ontwikkeling na het volgen van een persoonlijk coachingstraject. Dus: mis je je eigen creativiteit? Weet je niet meer wat je volgende stappen kunnen zijn binnen of buiten je werk? Wil je verder met je talenten? Kijk wat coachen voor jou kan doen!

Als je iemand anders wilt aanmelden voor een gratis abonnement op deze nieuwsbrief, klik dan hier. Alvast bedankt!

Hartelijke groeten,
Wenda Verhoog-Flier
Verhoog Consult

NIEUW: COACHING OP ZATERDAG!

071-3624788, info@verhoogconsult.nl, www.vrouwenwerken.nl

In deze nieuwsbrief:

 1. Hoe doe jij wat écht goed bij je past?
 2. Levenskunst en je werk
Hoe doe jij wat écht goed bij je past?

Met het persoonlijke loopbaanonderzoek: “Hoe doe jij wat écht goed bij je past”  krijg je je “hartewensen”, talenten, kwaliteiten,valkuilen en grenzen goed in beeld.

Het onderzoek bestaat uit coachingsgesprekken en veel oefeningen om zelf te doen, waardoor je zelfinzicht wordt vergroot.

Het resultaat is:

 • een goed zelfbeeld en meer zelfvertrouwen
 • je weet wat je wilt in je werk 
 • je kan jezelf beter neerzetten 
 • je kan beter omgaan met je eigen werk en leven

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Voor meer informatie bel of mail met Verhoog Consult: 071-3624788 en info@verhoogconsult.nl .

NIEUW: COACHING OP ZATERDAG!

Levenskunst en je werk

In een interview met Joep Dohmen (docent humanistiek en filosofie) in de Happinez las ik veel interessante tips over levenskunst.
Omdat het zo waar is en zo waardevol, geef ik je hier een paar adviezen van hem.

“Programma van individuele levenskunst”

 1. Ken jezelf. Een goed zelfbeeld is volgens hem les 1 van de levenskunst.
 2. Ontwikkel daadkracht. Alleen zelfkennis maakt nog niet slagvaardig. Herhaling, oefening en gewoontevorming bevorderen je praktisch wijsheid.
 3. Maak verschil. Onderzoek je behoeften en verlangens en stel vast wat werkelijk waardevol is. Bepaal je rangorde van waarden.
 4. Kies het juiste ogenblik. Voor sommige zaken is het te vroeg, voor andere te laat.Wat is hier en nu aan de orde, gezien het verleden, met het oog op de toekomst?
 5. Let op de context. Je leeft niet op een eiland....hou rekening met de regels en eisen die aan je gesteld worden.

Uit: Happinez nummer 4, 2007. Interview van Agnes Grond met Joep Dohmen over zijn boek: “Tegen de onverschilligheid. Pleidooi voor een moderne levenskunst” Ambo, ISBN 9789026311017

Veel vrouwen, ook ik, beginnen vaak met de context: “Wat is hier nodig en wat moet ik doen om het goed te doen? Hoe kan ik me aanpassen?” Terwijl het omgekeerde zoveel fijner voelt en effectiever is voor jezelf en voor je omgeving: hoe doe jij wat écht goed bij jou past?

Kosten bovenstaande tips je moeite ? Maak dan een afspraak voor een gratis gesprek bij Verhoog Consult om te kijken hoe coaching jou verder kan helpen. Daar kun je de rest van je leven plezier van hebben. Voor meer informatie bel of mail met Verhoog Consult: 071-3624788 en info@verhoogconsult.nl of kijk op www.vrouwenwerken.nl

NIEUW: COACHING OP ZATERDAG!

Voor meer informatie en tips kun je terecht in het archief  van nieuwsbrieven op de website: vrouwenwerken.nl

Informatie over vrouwenwerken.nl
Vrouwenwerken.nl is de nieuwsbrief en website van Verhoog Consult, bureau voor loopbaanbegeleiding, coaching, advies en training. Oprichtster: Drs Wenda Verhoog-Flier.

Meer informatie over haar en haar diensten: www.vrouwenwerken.nl.

Er staat informatie in de nieuwsbrieven over de dienstverlening van Verhoog Consult. Tussen de tweemaandelijkse nieuwsbrieven kun je informatie ontvangen over coaching, workshops of andere aanbiedingen.

Nr. 1 Jaargang 2007